Atelier

Lesmomenten

Maandag
13u30-17u00
18u30-22u00

Dinsdag
13u30-17u00
18u30-22u00

Zaterdag
9u00-12u30

Leerkrachten

Stephanie Van Mol
Tine De Meester
Klaartje Lesage

Wat doen we?

Technische kennis creatief leren gebruiken, samen fotograferen, langlopende praktijkopdrachten, workshops, experimenten, besprekingen, fotogeschiedenis, hedendaagse fotografen leren kennen, oefeningen, presentatiemethodes onderzoeken, lezingen, foto-expo’s bezoeken,…

We leggen een focus op individuele begeleiding, iedereen werkt op zijn eigen tempo. Als docent willen we het beste uit jou halen en je daarin begeleiden. Het is onze bedoeling om je net daar te brengen waar je niet wist dat het kon, en je je eigen fotografische mogelijkheden te laten ontdekken.

Sommige lesmomenten worden specifiek ingericht voor eerste jaars studenten, zoals basistechnieken aanleren, andere lesmomenten zijn voor iedereen. De atelierwerking, groepsbesprekingen en toonmomenten worden ingericht voor alle jaren samen. Zo is er de mogelijkheid om van elkaar te leren en elkaars werk te leren kennen.

Het fotokunst atelier heeft een digitaal uitgerust leslokaal, computers met nodige software (adobe pakket), een studio, een groot formaat fotoprinter, een negatiefscanner, en een doka.

Het atelier Fotokunst is een onderdeel van de digitale ateliers foto – film – animatie. Zo is er, naast de ontplooiing in één discipline, ook de mogelijkheid om te experimenteren in de andere vakgebieden. Deze visie wordt ondersteund door de mogelijkheid om een crossoveropleiding te volgen waarbij twee verschillende ateliers worden gecombineerd.

Neem een kijkje op onze instagram pagina